Головна Про організацію Новини Фотогалерея Відео Приєднатися Контакти

 
      Головне меню

Підписка на новини
Ваш e-mail
Новини
10/05/2022

УНМ підписала відкритий лист до генерального секретаря ООН

Збільшити...

Українська Народна Молодь приєдналася до організацій, що поствили свій підпис під зверненням до Антоніу Гутерріша щодо звільнення українських бійців та мирних жителів із Азовсталі.

Текст наведений нижче (переклад):

Шановний Генеральний секретар Гутерріш!

Ми, нижчепідписані активісти, неурядові та некомерційні організації, політики та знаменитості, закликаємо Організацію Об’єднаних Націй і, зокрема, Генерального секретаря Організації Об’єднаних Націй як організацію, що працює над міжнародним миром і безпекою, розпочати термінову процедуру "extraction", а саме:

Відновити одинадцяту спеціальну сесію Генеральної Асамблеї ООН для розгляду гуманітарної ситуації в Маріуполі внаслідок агресії проти України.

Вимагаємо від Генеральної Асамблеї ухвалити резолюцію, яка зобов’язує Російську Федерацію, країну-агресора, забезпечити евакуацію всіх людей на територію, підконтрольну українській владі, або на територію третіх безпечних країн з Маріупольського металургійного комбінату «Азовсталь».

Мирне населення, а також воїни, які захищають місто, переживають нелюдські умови: ряд світових лідерів уже визнав дії країни-агресора геноцидом українського народу. Збройні сили Російської Федерації продовжують порушувати правила ведення війни, що вже частково відображено в резолюції Генеральної Асамблеї ООН від 7 квітня 2022 року про призупинення прав Російської Федерації на членство в Раді з прав людини. Противник порушує правила ведення війни, застосовує нетрадиційну зброю, регулярно та цілеспрямовано обстрілює місця знаходження мирних жителів, поранених військовослужбовців, тіла загиблих військовослужбовців.

Незважаючи на нелюдські умови, українські військові контролюють територію металургійного комбінату «Азовсталь», який, зокрема, служить укриттям для мирних жителів та поранених. Такі умови – справжня гуманітарна катастрофа, штучно створена Російською Федерацією. У місті відчувається значний дефіцит продуктів харчування, медикаментів, засобів гігієни та засобів індивідуального захисту. Через тотальне пошкодження інфраструктури та житла місто Маріуполь більше не існує.

Зараз час спливає, окупанти частково прорвалися на територію заводу «Азовсталь», кожна хвилина затримки може коштувати величезних втрат усім, хто знайшов притулок на території заводу. Закликаємо ООН, Генерального секретаря ООН та регіональних лідерів по усьому світу розпочати негайну процедуру "extraction" з евакуації мирних жителів, усіх поранених, тіл загиблих та українських військовослужбовців із блокованого Маріуполя.

За безпосередньої допомоги міжнародних діячів ми все ще маємо можливість рятувати життя людей.



23/11/2021 Як пройшов ювілейний Molodiya Festival
15/11/2021 Лекція "Як клімат впливає на нас" на Molodiya Festival'21
14/11/2021 Лекція "Як протистояти хейту" на Molodiya Festival'21
11/11/2021 Лекція "Невроз споживача" на Molodiya Festival'21
10/11/2021 19-20 листопада пройде 10-й Molodiya Festival 2021
12/12/2020 Останній сезон проєкту "Поєднані"
01/12/2020 Поєднані 2020: прем'єра відеопроєкту про військових із центральної та східної України
20/10/2020 Molodiya Festival 2020 оголосив переможців
10/10/2020 Фестиваль соцреклами Molodiya Festival 2020
26/11/2019 Поєднані. Прем'єра відеопроєкту про військових із півдня